maanantai 8. tammikuuta 2018

Fazerin vierailukeskus; talven todellinen ihmemaa

Pienen Linnun MakroTex-haasteen teemana on: Talven ihmemaa. Eilinen vierailu veti kyllä suupielet korviin asti. Oli aurinkoinen kirpakka pakkaspäivä, mutta me pääsimme talven todelliseen ihmemaahan. Pieni trooppinen sademetsä hyisevän Suomen sisällä ja kaiken kukkuraksi vielä rutkasti suklaata joka puolella. Pääsin tutustumaan Fazerin vierailukeskukseen yhdessä mieheni ja siskoni perheen seurassa. 


Mignon munat (joista alla oleva pupu on kasattu) on todellista Suomalaista käsityötä! Tästä voit lukea munista lisää.  


Tiesitkö, että Fazer käyttää vuosittain 20 miljoonaa litraa tuoretta maitoa, mikä ”työllistää” noin 3000 lehmää. Yhden 200 gramman Fazerin sinisen suklaalevyn valmistamiseen tarvitaan kolme lasillista maitoa!


Kierros tarjosi paljon mielenkiintoista tietoa Fazerista ja yleensäkkin suklaasta. Oppaalla oli äänetoistolaite, joten vaikka houkutuksia oli joka puolella niin kuulemaansa jaksoi keskittyä. Voin suositella kierrosta kaikille jotka vain suinkin ovat kiinnostuneet suklaasta! Loistava myös koko perheen retkikohde.  


Kohokohtana oli tietenkin karkkipuu ja "suklaapatukka-pöntöt", joista sai suklaata syödä niin paljon kuin jaksoi. Hurmioituneena löysin itselleni uuden herkun: kookos maitosuklaa <3. Nam nam nam!



Bongasimme siskon kanssa "tiskin takaanta" aivan ihastuttavan näköisiä tuunattuja suklaalevyjä. Tuollainen levy olisi ihana saada lahjaksi. <3 


Kotiin viemiseksi saimme vielä herkkukassit.


Onko teille vierailukeskus jo tuttu paikka? Kuinka paljon teillä suklaata syödään? 

12 kommenttia:

  1. Me käytiin viime vuonna siellä ostoksilla ja sovittiin että käydään joku kerta kierroksella. Kiva käynti ja kassillinen herkkuja kotiutui :) Suklaata menee etenkin loppuvuodesta vähän turhankin paljon mutta muutoin aika vähän. Eniten herkutellaan irtokarkeilla.Nuo lempi kaurakeksit oli hyviä, ostin niitä vasta töihin vähän kuin kahvin kanssa terveellisemmäksi herkuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli niin hyvän näköinen brunssikin, että melkein kehoittaisin senkin varaamaan samalla; ensin suolaista ja siihen päälle kierroksen makeudet. Nam. :P Irttarit on ihan parhaita <3.
      Mäkin ajattelin viedä nuo kaurakeksit töihin (itselleni). :D

      Poista
  2. WAU ♥ Mäkin haluun päästä tonne! Oli pakko heti käydä katsomassa että missä se oikein sijaitsee. Sinne ilmeisesti suositellaan ostettavan liput jo ennakkoon, että pääsee varmasti kierrokselle...?!
    Pitänee otta joku veljen lapsista mukaan ja mennä käymään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttävät olevan kovin suosittuja kierroksia, että kannattaa ostaa liput etukäteen. Brunssikin näytti niin hyvältä, et harmittaa ettei sitä tullut tilattua ja syötyä ensin. Ihana paikka! <3 Myös myymälässä olis ollut vaikka mitä kivaa! :D

      Poista
    2. Annoin veljen tytölle joululahjaksi shoppailulahjakortin. Hän on sellainen "herkkuhiiri" että ehkä Fazerilla vierailu sopisi hyvin yhdistetyksi tähän shoppailureissuun... :)

      Poista
  3. Hellaksella oppilaiden kanssa joskus kauan sitten käytiin, mutta tuolla en ole vielä vieraillutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yläasteella kävin luokkaretkellä tehdaskierroksella, mutta tästä reissusta tykkäsin nyt enemmän. :D

      Poista
  4. Uskomaton paikka. Yhden pienen kaverini 11-vuotissynttärit vietettiin tuolla.
    (En ollut mukana.) Hän näytti kännykkäkuvia.

    VastaaPoista
  5. Oi, miten ihana paikka! Suklaa on suuri herkkuni, karkkeja en juuri syökään, mutta suklaata sitten senkin edestä.:) Hauskaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaafanien olisi kyllä tuolla päästävä käymään. <3 Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...