sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Rhodojen kukintaa ja paaliviljelyä

Kukkakuvilla osallistun Mansikkatilan mailla Tainan kukkailoitteluun. Väriloisto ei valitettavasti kuvien kautta ihan niin upeasti välity, mutta voi, että miten komeasti meidän alppiruusut kukkivat! Rhodot tuntuvat viihtyvän kovikon katveessa ja ovat levinneet jo melko suurelle alueelle. Väreinä löytyy pinkkiä, vaaleampaa pinkkiä ja violettia.  





Päivänliljatkin kukkivat "purppurailta" kukkapenkin vieressä, vaikka mustavalkoinen möttiäinen on kovasti yrittänyt sapotoida niitä. Liljojen katveeseen on mukava piiloutua makoilemaan ja siellä on hyvä vaaniskella leikkisästi ja tehdä yllätys loikkia. 



Kokeilimme viime kesänä ensimmäistä kertaa kasvattaa avomaankurkkuja ja kesäkurpitsaa isoissa pyöröpaaleissa. Se osoittautui erityisen toimivaksi ratkaisuksi, joten niin teimme nytkin. Kasvit eivät ole niin hallalle arkoja, kun ovat korkeammalla. Paali sitoo myös hyvin lämpöä ja kosteutta. 


Keskiviikkona meille kokoontui jälleen nukkekotiharrastajia ministelemään. Vintillä valmistui mini kasvulavoja ja pihalla nikakroitiin kantotalojen kimpussa.



Isäntä niitti heinäpeltojen ympärille ratsastus/kärrypolun. Olipa ihana päästä Tippani kanssa ihan kunnolla laukkailemaan, vedet silmistä valuen. Selkeästi nyt huomaan säären luutuneen, kun tuolla hevosen selässä oleminen on alkanut tuntumaan varmalta ja olen alkanut pysymään suorassa, joten vauhti ei enää hirvitä. Tirppa kultani oli kyllä oikein kultainen; vaikka annoin vauhdin kasvaa niin jarru toimi. 💗 Täytyy kyllä jossain vaiheessa ilahduttaa tuota tammaa ja pistää radalle este pystyyn. Tilppana rakastaa esteidn yli pomppimista, mutta rakennevikojen vuoksi enempi esteiden hyppääminen ei ole suotavaa. Se on niin suorajalkainen hevonen, että varmana hajoaisi, jos enemmän hyppäisi. 


10 kommenttia:

  1. Hauska idea tuo paaleissa kasvattaminen! Mullakin kesäkurpitsaa kasvamassa tosin parvekkeella, saa nähdä tuleeko mitään. ovasti ainakin kukkii. Hienoa että jalkasi alkaa olemaan kunnossa, ratsastaminen on kyllä mukavaa. En tosin ole vuosiin ollut selässä mutta ehkä vielä jonain päivänä. Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ratsastuksen taito mihinkään katoa. Sen, kun kerran oppii niin aina sen osaa. Hetken se tuntuu huteralta tauon jälkeen, mutta jostain lihasmuistista varmuus löytyy nopeasti. :D Viime vuonna mulla kasvoi kesäkurpitsaaa kasvarissa. Se kasvoi niin suureksi, että se oli pakko siirtää sieltä pois. :,D

      Poista
  2. Kauniita alppiruusuja! Ja noin laajana kukkamerenä :) Itsekin olen monena vuonna meinannut laittaa muutaman kasvamaan pihan varjopaikalle, mutta vielä en ole uskaltautunut. Yleensä käy huonosti noiden istutusten kanssa, olivat ne sitten "helppoja" tai ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo alppiruusu todella tuntuu tykkäävän kasvupaikastaan. Enpä ole tehnyt sille mitään muuta, kuin tilaa; eli leikannut viereisestä kuusesta alaoksia pois. :,D Tuo taitaa todella olla sellainen kasvi, että se joko viihtyy tai sitten ei. :)

      Poista
  3. Noita alppiruusuja voisikin kokeilla tuohon meidän "rajalle"! Ryteikkä sen kun kasvaa...Kuulin, että omistaja on myymässä. Hei, täällä olisi teille tila kuntoon laittevaksi!:) Tiedätkö, tuossa Rantatien mutkassa..?:) Mitenkähän kotilot, syökö ne alppiruusut elävältä? Tuo ryteikkö kun on kotiloiden taivas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kartanon pihalla on ainakin saanut olla alppiruusut kotiloilta rauhassa. :D Siel on muuten ens ja seuraavan viikon Makasiinissä kahvila ja kartanossa ja muissa rakennuksissa biennale näyttely, joissa kannattaa vierailla.;)
      Juu heppatila on siinä myynnissä. Talo on ihan purkukuntoinen ja aikas hintava on tontti. :,D

      Poista
  4. Upeat alppiruusut! Ja hauska idea tuo paaleissa viljely. Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa juhannusta! :D Niin on menoja ja tekemisiä ollut, ettei ole meinannut keritä blogeja lueskella; täytyypä käydä arvontaa vilkaisemassa. ;D

      Poista
  5. Onpa hassukas ja hieno paalikasvatusidea 🙂Kissakin siellä viihtyy paalin katveessa.

    Upeaa kukkaloistoa rhodoissa. Olemme lauantaina menossa Helsingin rodopuistoon ystävien kanssa. Toivottavasti vielä silloin kukkivat 💜

    Ihastuttava lilja - lempiväriäni. Ne kukkivat niin pienen aikaa että kannattaa ottaa kuvia 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kissa viihtyy myös paalien päällä; sieltä on mukava tehdä yllätys läpsäisyjä ja hyökkäyksiä leikkisästi. :,D
      Alppiruusujen kukinta on onneksi aika pitkä ja ne kukkivat hieman eri aikaa, joten eiköhän siellä huomenna ole vielä ihan kaunista. :D Alppiruusut. <3
      Päivänlilja on kyllä osuva nimi. Ne todellakin kukkivat harmillisen lyhyen ajan. Onneksi kuitenkin ovat niin tiheäkasvuisia, että lehdet pitävät aika hyvin rikkaruohot poissa, joten näyttävät ihan nätiltä ilman kukintaakin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...