maanantai 14. marraskuuta 2016

Aikainen talvi

Viime viikolla näytti jo ihan kunnolla talviselta ja pakkanen käväisi jo kymmenessä asteessa. Myy-poni on kasvattanut valtavan paksun karvan, joten hän on ollut kelien suhteen oikein tyytyväinen. Kisu-kissan mieli on kovasti kyllä tehnyt ulkoilemaan, mutta eihän se ole tarennut, kuin vain pyörähtämään pihalla.

Tippa-hevonen puolestaan alkoi varomaan oikeaa takajalkaansa alkuviikosta ja eläinlääkärihän se oli pyydettävä. Polvi ja reisi olivat aavistuksen turvonneet ja aran tuntuiset. Tirppana sai vammoihinsa viiden päivän lääkekuurin. Vaikuttaisi siltä, että lääkkeestä on apua ja jalkaa ei tarvitse lähteä kuvauttamaan.

Mukavasti tässä myös tänään tajusin kurkata hevosten passeihin. Kuvittelin niiden rokotusten olevan vasta joulukuun puolella, mutta eipäs se niin ollutkaan; ne on rokotettava jo torstaihin mennessä! Kunpa olisin tajunnut, niin ne olisi voinut rokottaa jo viime viikolla. Sain onneksi kunnan eläinlääkärin tulemaan keskiviikkona. Hyvä kuitenkin näin, että rokotus onkin nyt eikä kuukauden päästä. Rokotus, kun nostaa Tipalle kuumeen, niin sitten sitä olisi joutunut taas kuukauden päästä pitämään levossa. Hevoset tulee rokottaa hevosinfluenssaa vastaan vuosittain. Jos rokotuksesta menee päivänkin yli vuoden, niin koko rokotusohjelma joudutaan aloittamaan alusta. Eli siinä tapauksessa niille pitäisikin antaa kaksi rokotetta ja jo puolen vuoden päästä taas tehosterokote ja sitten vasta taas jatkaa vuosittaista rokotusta.



Kylläpäs käteni näyttäisi olevan turvoksissa, mutta ei se oikeasti ole. 😂 Hyvin uppoaa ponin pehmeään karvaan. 💗
Oletteko jo huomanneet, että näitä hymiöitä saa nykyään lisättyä postauksiin. 😊

Isänpäivänä kokosin keittiön kaapin hyllyyn talvikylän, appivanhemmat kävivät meillä syömässä härkäruukkua ja juustokakkua browniepohjalla. Illalla kävimme siskoani onnittelemassa syntymäpäiviensä johdosta ja samalla sain omaakin iskää onniteltua.




Vinkiksi ensi syksyyn: Kasvihuoneesta raakana kerätyt paprikat ja chilit loppukypsyvät todella hyvin lasisten kakkukupujen alla, muutaman omenan seurassa, säilyttäen myös kiinteytensä. 
Aivan vihreätkin paprikat ja chilit voi vielä sisällä loppukypsytyksellä pelastaa käyttöön. Chilit tuntuvat kypsyvän kuvun alla tulisemmiksi, kuin kasvihuoneessa kesällä. 

7 kommenttia:

  1. Oi mikä karva ponilla <3
    Tuo chilin kypsennys vinkki on hyvä, kiitos...tosin omat ehti kypsyä ennen lumia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain olen jokus lukenut, että loppukypsytyksessä pitäisi yrittää saada minimoitua kosteuden haihtuminen vihanneksista. Omenat puolestaan erittävät etyleeni kaasua, joka nopeuttaa kypsymistä. Ennen lunta keräsin kasvihuoneesta korillisen chilejä ja paprikoita turvaan ja suurin osa oli vielä aivan vihreitä. Kuvut on osoittautunut kaikista tehokkaimmiksi kypsyttäjiksi. :D

      Poista
  2. Ihanan leppoisia kuvia kissoista.
    Ihania herkkuja. Nyt on lähdettävä jääkaapille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumet saa kovaa vauhtia kyytiä; vettä sataa. Nyt tuota kissaa ei saa edes käväisemään pihalla. :,D Tuo juustokakku oli kyllä erityisen onnistunut; nam! :P

      Poista
  3. Voi, ihana talvinen kuva...pöh, nyt tulee vettä ja lumet on tipotiessään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tänään sentään paistanut aurinko! Mutta, lumet on poissa. :/ Auringon vuoksi tänään oli kyllä ihan keväinen fiilis ulkoilla. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...